Lucian Freud 1922-2011

Во добра старост. Роден на 08.12.1922, почина на 20.07.2011. Веројатно живееше и сликаше по ист рецепт, полека, со вкус, „господски“, натенане. Според рецептот на античките философи-неговото дело и неговото однесување веројатно биле компатибилни. Неговите слики, за разлика од голем дел негови современици кои работеле фуриозно, се развивале полека...Многу го користел телефонот-ама не давал број никому. Сликал многу, ама малку откривал. До пред некој ден - еден од најимпресивните уметници на денешницата. 

 

The God of Small Things on Nowness.com.


Gwendolyne | 10.08.2011 | twitter