Електрични Оргазам, 30 години Дисторзија, МКЦ, поштено. Здраво.

Влетувам во МКЦ од друг настан од кој киднав и глеам, што вика Науме велики: Јеремија ли је, Гиле ли је. Јбг. Гиле је Јеремија. Ама нема везе. Отпраштија како ретко кога поштено. Таман дојдов на паузата, после која почнаа да свират материјал од Дисторзија албумот кој слави 30 години и кој, веројатно е нивниот најкомплетен албум и материјал по кој се најпрепознатливи, дефинитивно е еден од највлијателните албуми на сите времиња на југословенската рок сцена, без разлика што е издаден при крајот на нејзиното постоење, кога доаѓаа матни времиња, материјалот на тој албум, покрај што нив ги лансира високо, беше штиво за многу идни бендови, беше музика за мување, за курчење, за думање и забава. 

 

Distorzija, back side


 

И мојава генерација урлаше во МКЦ, макар и на ниво на носталгија или што и да е. Можда само за некои времиња кога помалку ни влијаеше гравитацијата или алкохолот, реминисценција на нашето растење или просто си беше добро. 

 

Backstage © hakfin

 

Електрични Оргазам, 30 години Дисторзија, МКЦ, поштено. Здраво.

Галерија

 

hakfin | 19.12.2016 | twitter