Кумихимо и Кузакисоме

 

Амбасадата на Јапонија во Скопје организира дводневна работилница за традиционални јапонски техники кумихимо (плетење со свилен конец) и кузакисоме (боење на ткаенини со природни материјали). 


 

 

 

Работилницата е бесплатна, но бројот на учесници ограничен. Пријавување на irena_dukoska@yahoo.com
 

 

 

hakfin | 19.05.2017 | twitter