Music Room with Rastko Obradović Quartet

Ги слушаме Rastko Obradović Quartet во Јавна Соба!
На 3ти февруари сакс музичарот, Rastko, ќе настапи заедно со Aleksandar Grujičić, Boris Šainović i Peđa Milutinović. 

флаер


 

Rastko Obradović - саксофон
По завршувањето на студиите на Кралската Музичка Академија во Осло, Растко станува еден од најбараните саксофонисти на Српската џез сцена. Со својот автентичен и впечатлив звук, Растко успева да се поврзе и соработува со искусни музичари од регионот и пошироко.
Како музичари кои имаат влијание врз Растко се набројуваат Jan Garbarek, Michael Brecker, Bojan Z, Sonny Rollins,

Aleksandar Grujičić – пијано
Пијанист кој се одликува со широк спектар на интереси во музикат...а. Тој моментално е активен на српската и европска џез сцена како соло уметник и соработник со многубројни истакнати инструменталисти.

Peđa Milutinović – тапани
Како дел и од Васил Хаџиманов Бенд и Макс Кочетов Квартет, тој е најактивниот тапанар на српската џез сцена.

Boris Šainović – бас
Иако е сè уште студент на Факултетот за Музичка Уметност во Белград, џез отсек, тој е прилично активен басист. Дел е од „Schime Trio“ „Robert Glasper Belgrade Experiment“.

Ве очекуваме на светски џез, направен на регионов ~

Ranti | 22.01.2018 | twitter