Skopje Jazz Festival Annual Party with Kiril Kuzmanov Quintet

Традиционална постноводишна забава на Скопскиот џез фестивал со промоција на новите календари за 2018 и концерт на КИРИЛ КУЗМАНОВ КВИНТЕТ.

Кирил Кузманов - саксофон
Трајче Велков - труба
Гордан Спасовски - клавијатури
Кирил Туфекџиевски - бас
Благоја Антовски - тапани 
 

флаер


Кирил Кузманов е еден од најактивните џез саксофонисти во Македонија. Дипломира и магистрира на Џез академијата во Грац, Австрија, во класата на Карлхајнц Миклин. Настапувал со Ренато Кико, Хауард Кертис, Стјепко Гут, Луис Бонила, Матиас Рупниг, Дон Менза, Душко Гојковиќ, членува во групата на Џим Ротонди, бил дел од биг бендовите на ХРТ и МРТ и на хрватскиот Младински џез оркестар.

25.01.2018 Менада
Почеток: 21:00
ВЛЕЗ СЛОБОДЕН ...

Ranti | 22.01.2018 | twitter