Queen vs. The Beatles

Queen vs. The Beatles, Freddy Mercury vs. John Lennon, Brian May vs. Paul McCartney. Концерт на Скопскиот Брас Квинтет на кој ке прозвучат безвременските хитови како: Imagine, Hey Jude, Yestrday, When I'm Sixty-Four, Bohemian Rhapsody, Somebody To Love, Help, I Want to Hold Your Hand, Sergeant Paper Lonely Hearts Club Band, A Hard Day's Night.
Наместо на вообичаените електрични инструменти овие рок хитови ќе прозвучат низ раструбите на:
Александар Илијевски - труба
Вилијам Баракоски - труба
Благоја Василевски - хорна
Никола Ристевски - тромбон
Александар Ниниќ - туба
Гостин Мартина Баракоска- тапани 


n/a


 

Билети на билетарата на Македонската
Филхармонија
Цена 150-200ден
07.02.2018 / 08:00 h

Ranti | 02.02.2018 | twitter