41. Денови на македонска музика - програма

41. Денови на македонска музика / 41. Days of Macedonian Music
 22.03 - 05.04.2018
 
Програма:
22.03. (четврток)
Македонска филхармонија, 20:00
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
 Концерт на Македонската филхармонија
 Доделување на наградите на СОКОМ
 Диригент: Борјан Цанев
 Солисти: Александар Иванов - виолина, Игор Иванов - кларинет, Камерен хор „Херувими“
Програма: Сони Петровски, Панде Шахов, Филип Иванов
Влезници по цена од 100 денари на билетарницата на Македонска филхармонија
 
23.03. (петок)
Кино Култура, 20:00
МУЛТИМЕДИЈАЛЕН КОНЦЕРТ
 Дела на: Иван Пенов, Дарија Андовска, Влатко Георгиев
 

флаер


 

25.03. (недела)
Музеј на град Скопје, 20:00
 PRIVATE MUSIC
Концерт на Кокан Димушевски
 Кокан Димушевски - електронски инструменти
 Љубиша Кировски - виола
 
27.03. (вторник)
Музеј на град Скопје, 20:00
КОНЦЕРТ НА КАМЕРНО ТРИО - Албанија
 Мерита Реџа Тершана - пијано
 Јонела Големи - флејта
 Арбен Љози - виола
 Програма: Арбана Фејзо, Гоце Коларовски, Шпетим Кушта, Томе Манчев, Борис Светиев, Ендри Сина
 
28.03. (среда)
Музеј на Град Скопје, 20:00
МОНОХРОМАТИКА - концерт на млади
 
29.03. (петок)
Македонска опера и балет, 20:00
Праизведба на операта ПОМЕЃУ СОНИШТА И ЛЕТОВИ
 на Горан Начевски
 Диригент: Иван Еминовиќ
 Режисер: Љупка Јовановска
 Сценограф: Зоран Николовски
 Костимограф: Бранкица Јордановска
 Солисти: Александра Лазаревска - Василевски, Деан Стоев, Невен Силјановски
 Настапува: Оркестарот на МОБ
 
31.03 (недела)
Музеј на град Скопје, 20:00
Концерт на Ансамблот за современа музика КОНТЕМПОРА
 Дела на: Тодор Бојаџиев, Благој Цанев, Гоце Гавриловски, Љубомир Бранѓолица, Стојан Стојков, Бојана Петровиќ Алексова, Ана Пандевска
 
02.04. (понеделник)
Концертна сала на ФМУ - Скопје, 20:00
Концерт на клавирското дуо од ансамблот АРТВОРК - Германија
 Хајди Елзесер - пијано, Ненад Лечиќ - пијано
 к.г. Антоние Весковски - вибрафон
 Дела на: Ѓерѓ Куртаг, Александар Пејовски, Јана Андреевска, Петер Етвош, Игор Стравински, Костадин Делиниколов, Томислав Зографски
 
03.04. (вторник)
Камерна сала на Македонската филхармонија, 20:00
Концерт на АНСАМБЛОТ МЕИТАР - Израел
 Амит Долберг - пијано, Моше Ахаронов - виолина, Јони Готлибович - пијано
 Дела на: Ари Бен-Шабетаи, Ангел Спироски, Михаило Трандафиловски, Ајал Адлер, Валентина Велковска - Трајановска, Рубен Серуси
 
04.04. (среда)
Хотел „Аполонија,“ Гевгелија
 Концерт на клавирското дуо од ансамблот АРТВОРК - Германија
 Хајди Елзесер - пијано, Ненад Лечиќ - пијано
 к.г. Антоние Весковски - вибрафон
 Дела на: Јана Андреевска, Михаило Трандафиловски, Клод Дебиси, Костадин Делиниколов, Франц Шуберт
 
05.04. (четврток)
НУЦК „Антон Панов“, Струмица, мала сцена
 Концерт на клавирското дуо од ансамблот АРТВОРК - Германија
 Хајди Елзесер - пијано, Ненад Лечиќ - пијано
 к.г. Антоние Весковски - вибрафон
 Дела на: Јана Андреевска, Михаило Трандафиловски, Клод Дебиси, Костадин Делиниколов, Франц Шуберт
 
 Влезот за сите концерти освен за концертот на Македонската филхармонија е БЕСПЛАТЕН. 

Ranti | 16.03.2018 | twitter